Spring naar inhoud

Afscheid met een verhaal

Ieder leven heeft een eigen verhaal. Om goed afscheid te kunnen nemen van een overledene is het belangrijk dat dit persoonlijke verhaal zich vertelt tijdens de afscheidsdienst.

Een verhaal van woorden, beelden, muziek, symbolen en rituelen. Een verhaal dat achterblijft als herinnering, dat nabestaanden troost biedt en hen op weg helpt in de periode na het verlies.

Wat kan ik voor je doen?

Voorbereiden en vormgeven uitvaartdienst
Ik help je graag bij het voorbereiden en vormgeven van de afscheidsdienst. De uitvaart zelf is het moment waarop alle wensen en mensen samenkomen. Wat past het beste bij de overledene: van kleurrijk tot stemmig, van uitbundig tot ingetogen, van traditioneel tot eigentijds?

Deze keuze maak ik graag samen met jou. Samen bereiden wij de afscheidsdienst voor en gaan we dat persoonlijke verhaal vormgeven. Uiteraard ga ik graag, als je dat wenst, namens en met je mee voor.

Lees hier meer informatie.

Hulp bij teksten rond afscheid en uitvaart
Zijn er rond het afscheid en uitvaart nog andere teksten nodig? Een levensverhaal, brief aan nabestaanden, tekst voor herinneringsprentje, of wat ook? Ook hierbij help ik je graag. Meer informatie lees je hier.

Krachtbetuiging in de laatste levensfase
Soms komt het overlijden onverwachts, soms ook is het al even van tevoren bekend dat iemand sterven gaat. In deze laatste levensfase kunnen we voor deze persoon samen een krachtbetuiging verzorgen. Meer informatie hierover lees je hier.

Persoonlijke afscheidsrituelen op je levensweg
Soms wandelt je leven als het ware kalm voort, ga je haast ongemerkt van de ene fase naar de andere. Maar soms ook schuurt het leven zich. Kun je je niet goed overgeven aan vernieuwing of verandering op je weg. Op zo’n moment kan een persoonlijk ritueel je verder helpen om het oude los te laten en je open te stellen voor het nieuwe.
Meer informatie hierover lees je hier.

Meer informatie:

Hoe ziet een afscheidsdienst eruit?

Hulp bij teksten rond uitvaart en afscheid

Moment van krachtbetuiging in de laatste fase

Persoonlijke afscheidsrituelen op je levensweg

Kosten