Beurs 'Licht op de Dood' Uitvaartbegeleiding, Uitvaartleiding, Uitvaartspreker, Afscheidsdienst, Ritueelbegeleiding, Rituelen, Ritueel, In memoriam, Levensverhaal, Uitvaartteksten, Begrafenis, Crematie, Dood, Overlijden, Afscheid, Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding Tilburg
Zondag 19 maart: Beurs Licht op de dood


Op zondag 19 maart, stond ik op de uitvaart-inspiratiebeurs Licht op de dood. Zoveel mensen ontmoet. Collega’s, maar ook mensen voor wie het allemaal gebeuren mag. Wat fijn om naar hun verhalen te luisteren en met hen in gesprek te gaan.

Theeritueel

De beurs heeft ongeveer 250 bezoekers mogen ontvangen en velen zijn bij mij ‘op de thee’ gekomen. Om uit te leggen wat het vak ritueelbegeleiding inhoudt, had ik een opstelling gemaakt van een theeritueel. ’s Middags samen theedrinken kan een ritueel zijn, net zoals een afscheidsdienst een ritueel is.

Stijlen en ingrediënten

Een theeritueel kun je hebben in verschillende stijlen, een chique high tea, een gewoon gezellige thee met moeders Pickwick-theeglazen of met kopjes in welke stijl dan ook. Zoals een afscheidsritueel ook een stijl heeft die past bij de persoon om wie het gaat en de nabestaanden die afscheid nemen.

En bij ieder theeritueel hoort een keuze voor de soort thee die je samen gaat drinken. Groene thee, vruchtenthee, of gewoon een Engelse melange van de middelste schap uit de supermarkt.
Ook de ingrediënten van een afscheidsdienst liggen niet vast. Samen met nabestaanden gaat een ritueelbegeleider nadenken over de woorden en de muziek die gaan klinken, of er beeldmateriaal wordt getoond, welke rituelen er zullen zijn en misschien een persoonlijk symbool dat bij de overledene past.

Het was een mooie, intensieve middag. Met ook dank aan koffie- en theeleverancier Simon Levelt voor de sponsring.

© 20 maart 2017 |  Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding | 06-11.16.16.31

Volg en vind leuk
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
Follow by Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.