Wat is ritueelbegeleiding bij afscheid, Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding

Simone schrijft alle rouwteksten op maat. Begeleidt Simone de volledige afscheidsceremonie, dan zijn alle teksten die jullie wensen inbegrepen. 

Het 'in memoriam' (levensverhaal)

Niets is zo lastig als een goed ‘in memoriam’ op papier te krijgen, zeker in de korte tijd die je hebt om het te schrijven. Terwijl het toch heel belangrijk is dat het precies verwoordt wat past bij de overledene en wat past bij jou.

Simone helpt je graag bij het schrijven van een levensverhaal dat gebruikt kan worden bij een uitvaartdienst en dat achteraf een mooie herinnering vormt. Een los in memoriam heeft een lengte van circa 1.000 woorden.

Een persoonlijk rouwgedicht

Je bent op zoek naar een rouwgedicht. Maar er zijn er zoveel dat je geen keuze kunt maken. Je wilt een gedicht dat past bij de overledene en dat geschreven is in jouw taal. Waar vind je zo’n tekst.

Simone schrijft een rouwgedicht op maat. We hebben een gesprek vooraf over wat voor jou belangrijk is wat in het gedicht komt te staan. De tekst kun je voordragen tijdens een uitvaart of schrijven op een kaart aan de nabestaanden. 

Overige teksten

In aanvulling op de teksten rond de uitvaartdienst heb je misschien behoefte aan andere teksten, bijvoorbeeld:

Een tekst voor het nagedachtenisprentje.

Advertentieteksten.

Uitnodigingen of overige teksten.

We kunnen hierover samen overleggen.

Alle teksten die worden geschreven, ontvang je vooraf als concept. Je hebt altijd de gelegenheid om hierop te reageren binnen een afgesproken termijn. Ik vind het belangrijk dat het jouw taal is die ik gebruik en dat jij akkoord bent.

Na afloop van de uitvaart ontvang je alle teksten van mij in een herinneringsmap.