Soms wandelt je leven als het ware kalm voort, ga je haast ongemerkt van de ene fase naar de andere. Past je nieuwe baan je als een jas, ben je thuisgekomen in je nieuwe huis, ben je helemaal klaar voor die nieuwe stap.

Maar soms ook schuurt het leven zich. Kun je je niet goed overgeven aan vernieuwing of verandering op je levensweg.

Op zo’n moment kan een persoonlijk ritueel je verder helpen om het oude los te laten en je open te stellen voor het nieuwe.

Persoonlijke rituelen

Een ritueel definieer ik als een compositie van stilistische handelingen waaraan de betrokken personen een bijzondere betekenis en waarde geven. Een ritueel is een proces in het klein, waarmee het ‘grote proces’ dat wordt ‘uitgebeeld’ of gemarkeerd in een bepaald licht kan worden gezet. Door het ritueel in een bepaald licht te zetten, wordt ook het ‘grote proces’ waarvoor het ritueel een symbool is op deze wijze gekleurd. Het is daarom belangrijk om een ritueel te kiezen en vorm te geven dat past bij de persoonlijke situatie van de betrokkenen. Niet de situatie vraagt om het ritueel, maar de mens in de situatie.

Een belangrijke stap in de voorbereiding is om zuiver te bepalen wat de specifieke achtergronden bij het ritueel zijn en wat wordt gewenst dat het ritueel mag brengen.

Samen gaan we onderzoeken welk ritueel past bij jouw persoonlijke situatie en behoefte. En samen zullen we dit ritueel ook gaan uitvoeren, in het gezelschap dat jij kiest.

Een persoonlijke ervaring

In het gastenboek op deze website kun je de persoonlijk ervaring lezen van iemand met wie ik zo’n persoonlijk ritueel mocht ontdekken, vormgeven en uitvoeren. Hieronder een kleine uitsnede.

Er is veel creativiteit en inlevingsvermogen nodig bij het zoeken naar een ritueel dat past bij persoon en situatie. Simone heeft die vaardigheden in overvloed!
We hebben meerdere keren uitgebreid met elkaar gesproken.
Simone heeft met grote fijngevoeligheid de kern van onze gesprekken gevonden een vervolgens een concept-ritueel uitgewerkt dat mij bijzonder aansprak.

Sluit een huwelijk

Huwelijk, trouwen, huwelijksceremonie, Sinone Snakenborg Ritueelbegeleiiding

Een huwelijk is een persoonlijk levensritueel dat ik samen met jullie op maat vormgeef. Of dat we nu samen een boswandeling maken langs de vier elementen aarde, lucht, water en vuur, of in een sfeervolle ruimte samenzijn voor een persoonlijke huwelijksceremonie. Alles kan, als het bij jullie past.

Een huwelijksritueel op maat is de liefdevolle start van een liefdevol leven samen.

Vier een geboorte

geboortevieren, doop, Simone Snakenobgr Ritueelbegeleiding, Tilburg

Speciaal voor de allerkleinsten is er een persoonlijke geboorteviering. Een unieke gebeurtenis, zoals een geboorte, vraagt om een onvergetelijk moment waar je later graag en goed op terugkijkt. Ik help je graag de geboorteviering van jouw kind vorm en inhoud te geven, want:

Een geboorte vier je!

Kijk voor meer informatie op Geboortevieren.nl

 

Kosten

De kosten voor de begeleiding rond een persoonlijk ritueel met uitzondering van een geboorteviering vind je hier.