Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding, samen rond het afscheid

Simone is geboren in 1969 in Winschoten.
Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en woont sinds 1988 in Tilburg

Sinds 1 januari 2016 is Simone ritueelbegeleider. Ze begeleidt mensen bij het vormgeven van en voorgaan bij een afscheidsdienst of bij rituelen op andere bijzondere levensmomenten.

“Wat ik doe, is de mensen ‘wakker maken’, zodat ze bewust afscheid kunnen nemen. Samen stellen we een dienst samen die een geheel vormt en past bij de overledene en de nabestaanden.”

Ervaring

Simone is vanaf 1998 voorganger bij eerst Studentenkerk Maranatha Tilburg en tegenwoordig bij de vrijzinnige kerkgemeenschap EkklesiaTilburg.nl. Simone begeleidt bij uitvaarten in diverse stijlen.

“Vanuit de mooie en diepgaande ervaring in het voorgaan bij vieringen ben ik begonnen als ritueelbegeleider. Het is zo mooi en liefdevol om nabestaanden te mogen begeleiden op dit kwetsbare moment. Om samen een afscheid vorm te geven dat past bij de overledene en bij iedereen aanwezig.”

Simone is medeauteur van de Beroepsstandaard ritueelbegeleider van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders.

Activiteiten in het verleden

Tot aan 2013 heeft Simone gewerkt als senior onderzoeksanalist bij drie marktonderzoeksbureaus in Breda. In 2015 heb ik besloten te luisteren naar mijn hartslag en de overstap te maken naar ritueelbegeleiding.  In dat jaar heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, vele gesprekken gevoerd met professionals.

Ik volg mijn

Kwalificaties: Simone is

Overige activiteiten

Blogs en artikelen

Simone publiceert blogs en gedichten voor:

Nieuwwij.nl

online platform voor religie en samenleven in Nederland

RememberMe.nl

informatie en inspiratiesite
voor een bijzondere uitvaart 

Tekstbureau Proftekst.com

Sinds 1 januari 2018 heeft Simone een eigen tekstbureau. Ik schrijf webteksten en blogs voor diverse opdrachtgevers.

Gastspreker

Ten slotte geeft Simone lezingen over uitvaartzorg en andere onderwerpen en is ze actief als gastspreker.

Opleidingen

In 1995 is Simone afgestudeerd in Taal- en Cultuurstudies aan de Tilburg University. Naast specialisaties op het gebied van taal-, literatuur- en cultuurwetenschappen heeft ze vakken gevolgd op het terrein van filosofie en zingeving.

Tussen 1995 en 1998 is Simone opgeleid als oecumenisch voorganger in Studentenkerk Maranatha Tilburg.