Rouwgedicht Allerzielen 2022

Rouwgedicht Allerzielen 2022

Al zo lang geleden liet ik je gaan. 
Maar het voelt als gister
nu ik hier bij jou ben.

Er is zoveel gebeurd, lieve schat.
Alleen mijn spiegelbeeld 
kan je het vertellen.

Ik zoek naar woorden
om je nabij te voelen.
Naar een gebaar
dal ik je mis.

In de tuin van het leven
bloeien alleen bloemen
die vergaan.

Jij bent mijn herfst,
mijn bloem in november.

Voor jou zal ik 
naar de lente gaan. 

Handreiking ritueel Allerzielen

Deze tekst kun je gebruiken bij jouw eigen herdenkingsritueel op Allerzielen. Na het lezen van de tekst kun je bloemen neerleggen op het graf, bij de urn of bij de foto van je dierbare. Je kunt bloemen kiezen die je mooi vindt, die jullie gezamenlijke verhaal vertellen (bv. bloemen uit een trouwboeket) of die je dierbare mooi vond. Je kunt ook kiezen voor bloemen uit de tuin of de natuur die er in november nog zijn. Deze zijn vermoedelijk deels verwelkt en vergaan. Eventueel kun je een boeket maken van herfstbladeren en takken. 

Bekijk de afspeellijst voor jouw muziekidee.

© 5 oktober 2022 | Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding | 06-11.16.16.31

Written by 

One thought on “Rouwgedicht: Allerzielen 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.