ritueel kinderen, tekst uitvaart, voorbeeld teksten uitvaart, bellenblazen, Simone Snakenborg RitueelbegeleidingRitueel kinderen: Bellenblazen voor opa

Voor kinderen is het goed om een eigen bijdrage te kunnen leveren aan het samenzijn rond het afscheid. Zijn de kinderen relatief jong, dan kunnen ze bijvoorbeeld tijdens de laatste groet langs de kist bellenblazen voor de overledene. Vlak voor dat laatste moment kan dan de volgende tekst worden uitgesproken

  Dood gaan is misschien zoiets als op reis gaan, ergens naartoe waar wij niet kunnen gaan of bij kunnen komen. Ergens hoog in de lucht misschien, of heel dichtbij. Of ergens waar veel kleuren zijn en waar je door de wind naartoe wordt geblazen. Ergens waar het fijn is, waar geen pijn is en waar opa ziet dat het goed is. Misschien is dood gaan wel zoiets als reizen in een bel van lucht. Misschien…..

© 22 februari 2016 | Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding | +31 6 11 16 16 31

En de kinderen dan?

Volg en vind leuk
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
Follow by Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.