afscheid nemen met kinderen,, congres Funeral Future, RememberMe, Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding

Samen afscheid nemen met kinderen. het is zo belangrijk. Tijdens het congres Funeral Future op dinsdag 26 maart in Assen bleek weer hoe goed het is om aandacht te vragen voor kinderen rond een afscheid. Want kinderen zijn op hun eigen manier bezig met de dood en het afscheid van hun dierbare. Ook zij hebben het nodig om betrokken te worden in dat afscheid. In de week van de voorbereiding, tijdens de afscheidsdienst zelf en in de periode erna om te herinneren.

Ik mocht daar met collega’s mijn mooie vak vertegenwoordigen namens de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders. We spraken met uitvaartverzorgers uit het noorden van het land en gaven handzame rips en adviezen om kinderen te betrekken bij het afscheid.

LBVR, Funeral Future, Kinderen en afscheid, Afscheid nemen met kinderen

Lees hier mijn nieuwe blog op RememberMe.nl met tips om samen met jonge kinderen afscheid te nemen.

En de kinderen dan?

© 1 april 2019 | Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding | +31 6 11 16 16 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.