ritueelbegeleider van het jaar

Er kan maar een winnaar zijn en toch zijn het er twee. Dat vind ik althans. Op zaterdag 15 juni werd de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing van de Ritueelbegeleider van het Jaar door mijn beroepsvereniging de LBvR.  Wij ritueelbegeleiders wijzen eens in het jaar of de twee jaar een collega aan die ons in de afgelopen tijd op een bijzondere manier heeft geïnspireerd.

Het thema van de verkiezing was dit jaar: professionaliteit. Dit thema is gekozen in het licht van de nieuwe Beroepsstandaard Ritueelbegeleider die in juni door de beroepsvereniging is vastgesteld.

Ritueelbegeleider van het jaar 2019: Gemma van Baasbank

Gemma van Baasbank, bekend als ritueelbegeleider bij het spoordrama in Oss,  heeft de verkiezing gewonnen.  In een prachtig filmpje verbeeldt en verwoordt zij haar visie op het vak van ritueelbegeleider als volgt:

Ik vind dat je als ritueelbegeleider een echte professional bent, als je een persoonlijk verhaal kunt maken dat raakt. Een verhaal waarin je wat groot is klein maakt, om zo te komen tot de kern.

 

Genomineerd: Iris van Noorden

Mede-genomineerde was Iris van Noorden. Zij liet in een filmpje de verschillende facetten van haar professionele werkwijze zien. Haar advies is:

Begin met het einddoel voor ogen.

© 2 juli 2019 | Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding | +31 6 11 16 16 31

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.