Een monument voor Allerzielen

Vier Seizoenen Wandelingen - Herfst 2023

Het is 29 oktober 2023. We lopen met veertig personen de herfstwandeling, de vijftiende in de reeks Vier Seizoenen Wandelingen die ik sinds 2019 organiseer met Harriet en Francy van Van der Vleuten / Derix Uitvaartbegeleiding en wandelleider Hans van Zon. We lopen er allemaal met onze eigen rouw- en verlieservaring, met één of meer personen in ons hart en hoofd. Een mooie gelegenheid, zo vlak voor 2 november, voor ons eigen monument voor Allerzielen. 

Onderweg op onze wandeling zoeken we allemaal iets wat op ons pad ligt. Iets wat op dit moment past bij wie we missen en bij ons: een tak, herfstblad, steen, herfstbloem of wat ook. 

Verderop in de wandeling verzamelen we onze vondsten. Op een open plek in het bos richten we ons Allerzielen-monument op. We knutselen en bouwen tot we tevreden zijn. Het eindresultaat is prachtig. We zijn er stil van. Ik sluit het ritueel met de volgende tekst.

Wie wij samen waren,
dat blijft voor altijd.
want jij bent er nog steeds.

In het pad dat ik loop,
lig je voor mijn voeten.
In de wind die ik voel,
blaas jij door mij jas.

Zoals jij sporen naliet in mijn leven,
zo laat ik nu een spoor na van jou, hier op deze plek.
En je ziet, je bent niet alleen.
Wij zijn niet alleen.

Laat de herfst nu maar komen
en jou meenemen door heel het bos.

Dat het water je wegspoelt,
de wind je meeneemt
de aarde je opneemt,
de zon je verwarmt.

Zo wordt jij bos,
Zo wordt jij één met waar ik loop.
Want wie wij samen waren,
dat blijft  …. voor altijd. 

Tekst: Simone Snakenborg
Foto’s: Jan van den Heuvel

Ons monument voor Allerzielen

Zo laat ik een spoor na van jou

Laat nu de herfst maar komen

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.